Bardzo dużo ludzi zaczyna doceniać dobre jedzenie. Chcemy szukać doskonałych restauracji , ale też próbować nowych smaków, które pochodzą z różnych stron świata. I dlatego dużym zainteresowaniem cieszy się bardzo dobra restauracja oferująca sushi. Tego rodzaju przekąski są doceniane przez coraz większą grupę ludzi i dlatego restauracje serwujące je powstają w wielu miejscowościach. Zaczynamy zwracać uwagę na to, jakie posiłki jemy i w jakich lokalach się stołujemy, dlatego bardzo często staramy się chodzić do tego typu restauracji. W dzisiejszym świecie już coraz częściej smak i zapach z różnych krajów dostępne są dla wszystkich. W restauracji tego typu mamy możliwość skosztować doskonałych przekąsek, które są wspaniale podane i doskonale smakują.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Prawie wszyscy ludzie delektują się jedzeniem i pragną jak najczęściej mieć szansę kosztować smaków z całego świata. Spożywanie posiłków nie jest dziś koniecznością, ale musi sprawiać przyjemność i dlatego powinniśmy kosztować różne smaki, aby wybrać ten, który będzie nam sprawiał przyjemność. Sushi to dziś najczęściej wybierane danie, które znajdzie zainteresowane osoby w różnych miejscach na świecie. Sushi niewłaściwie definiowane jako danie z nieugotowanej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Początkowo sushi stanowiło metodę poddawania konserwacji ryb. W dzisiejszych czasach sushi możemy zdefiniować dwojako – dania dopasowanego do gustów europejskich, oraz wersji bardziej egzotycznej. Co stanowi różnicę? Szczególnie wybór elementów potrawy. Sushi przygotowywane jest z ryżu, różnego rodzaju owoców morza, jarzyn, grzybów, jajek oraz oczywiście ryb. W zależności od upodobań jedzących, ryba może być poddana obróbce cieplnej lub pozbawiona obróbki. Ryż każdorazowo jest jednakże ugotowany, a uprzednio poddany zakwaszeniu z wykorzystaniem octu ryżowego. Wyróżniamy wiele gatunków sushi, z uwagi na sposób przyrządzenia oraz zastosowane składniki spożywcze. Do najczęściej spotykanych rodzajów potrawy należą : nigiri oraz maki. Nigiri to połączenie ryżu, z którego układa się walcowate pałeczki oraz kawałka ryby. Tworzenie maki polega na ułożeniu ryby oraz ryżu na fragmencie wodorostu oraz zrolowanie całej kompozycji. Konieczne jest przy tym użycie przystosowanej do tego maty z bambusa. Jeżeli jesteśmy przy temacie jedzenia sushi – istotne jest tylko, by pochłaniać kawałki całe. Dlatego trzeba uważać, by danie serwować podzieloną na małe porcje.